Propozicije

Propozicije

 

Novinska agencija Beta raspisala je konkurs za najbolju novinsku fotografiju 2018. godine. Konkurs traje do 27. aprila ove godine.
Na Betinom konkursu za novinsku fotografiju mogu učestvovati fotografije nastale u periodu april 2017. – mart 2018. godine. Fotografije moraju biti snimljene u jugoistočnoj Evropi.
Betin konkurs za novinsku fotografiju godine nema posebnih tematskih kategorija. Učešće na konkursu se ne naplaćuje.
Pravo učešća na konkursu „Betina fotografija godine“ imaju profesionalni novinski fotoreporteri koji rade u medijskoj industriji područja jugoistočne Evrope (dnevni, lokalni i drugi listovi, magazini, časopisi, periodične publikacije, novinske agencije i internet portali), bilo da su stalno ili honorarno angažovani u tim medijima.
Svaki učesnik Konkursa može poslati najviše pet fotografija u visokoj rezoluciji, maksimalne veličine 3MB i isključivo u JPEG formatu. Uz svaku fotografiju treba da stoji ime autora, naziv fotografije, kao i mesto i vreme kada je snimljena.
Fotografije se šalju na mail adresu betafotokonkurs@gmail.com.
Prijave za Konkurs dostupne su na sajtu www.betafotokonkurs.com i takođe se šalju mailom na istu mail adresu, na koju i fotografije.
Pobednicima Konkursa nagrade se uručuju na dan otvaranja izložbe.
Prva nagrada iznosi 1.000 evra, druga 750 evra i treca 500 evra.
Imena nagrađenih fotoreportera biće objavljena u dnevnom servisu Novinske agencije BETA nakon odluke žirija, a nagrađene fotografije biće emitovane u foto-servisu Bete.
Žiri će od svih pristiglih radova odabrati i fotografije koje će biti predstavljene na izložbi.
Izložbu prati katalog u kojem će svi autori, čije je radove odabrao žiri, biti predstavljeni.
BETA će pristigle radove svih autora postaviti na svoj internet sajt posvećen Konkursu, a nakon odluke žirija objaviti i fotografije nagrađenih fotoreportera kao i svečanog uručenja nagrada.